Lelouch Die ? or Alive ??

Ok, berhubung banyak perdebatan tentang Lelouch, Hidup ato sudah mati ( walaupun pedangnya jelas jelas menembus Lelouch )

sebenarnya alasan Lelouch dikatakan masih hidup ada pada 3 gambar ini.

1. Pengendara yang wajahnya tidak tampak

2. Kata kata C.c dan lirikannya ke belakang waktu dia bilang ” The power of Kings known as geass, Bring one Solitude. Not Quite Accurate is it. ? Right, Lelouch?”

3. Ini

“The Code is the power of immortality, which C.C. has. The 98th Emperor of Britannia, Charles, has the Code. He transferred the Code to Lelouch while strangling him in episode 21. Lelouch wanted this, and he deliberately told Suzaku to not interfere.
However, the Code does not activate unless receiver dies first. This is shown when the nun kills C.C. after transferring the Code to her. Charle’s Code activated when he shot himself. Here is one of the big misconceptions that most people have: The transfer of the Code does not involve death of the transferrer. The nun was crazy and killed herself after she transferred her code. VV was injured from the battle and died. So basically, after episode 21, Lelouch had Charle’s Code (inactivated) and C.C’s contracted Geass.
When Lelouch got stabbed by Zero/Suzaku at the end, his Code was activated. What supports this is that Nunnally got Lelouch’s memories when she touched her, just like Lelouch did when he touched C.C. back in Narita. The only way this could have happened is his Code activating. This pretty much confirms that he has the Code.
Unlike C.C., and Charles, who lost their Geasses because the people who contracted them died, Lelouch didn’t obtain C.C.’s Code and thus kept his Geass, while having the Code (which he obtained from Charles at the same time). Lelouch therefore has achieved CODE GEASS.
Basically, Lelouch is the person driving the cart in the last scene. He, who is now immortal, travels the brand new world he has created together with the also immortal C.C. C.C. talks to Lelouch in the end by saying: “Geass is the power of kings, it will isolate you… well, I guess thats a little wrong… eh, Lelouch?”
Now comes the second big misconception. A lot of people say C.C. was just talking to the dead like with Marianne, that’s not true. She could only talk to her because of the nature of her Geass which allowed her to implant herself into the “hearts” of others. That’s how she was able to talk with Marianne. Lelouch’s Geass was entirely different, meaning that she could only have spoken to him if he was there. Also, the fact that the cart driver is masking his features completely supports this fact, considering the fact that Lelouch is now considered dead.”


semua argumen hampir ada pemecahanya kecuali argumen Flashback waktu Nunnaly menyentuh Lelouch yang sekarat. Kejadian seperti itu terjadi pertama waktu Lelouch menyentuh C.c di Season 1. Jd ada yg berpendapat bahwa Lelouch sudah mendapat code na yang aktif saat pertama kali dia mengalami kematian, dan jadi makhluk seperti C.c, sedikit susah kl membantah yang ini kecuali Nunnaly seorang esper, yg bs melihat masa lalu seseorang dgn hanya menyentuhnya. atau kalau lebih dramatis, krn hubungan batin kakak dan adik yng kuat, malah lebih tdk masuk akal lg.

gweH nda terlalu mendukung kl Lelouch hidup, malah sebenarnya gweH lebih suka kalo dia mati. krn memang sudah seharusnya.

Cmn kata kata terakhir C.c dan Flashback nunnaly itu cukup mengganggu gweH, kalau melihat kata kata C.c, itu berarti mau tidak mau Lelouch masih hidup, krn katanya “Not To Accurate”

Jadi kalau memang Lelouch jd abadi sprt C.c, mereka sekarang pergi menjauh dari keramaian dan menjalani…Keabadian mrk selamanya???

Advertisements

~ by ouja on September 30, 2008.

15 Responses to “Lelouch Die ? or Alive ??”

  1. He… biarkan sajah lelouch d kabarkan “mati” supaya ga ada lanjutannya lagih, tar kalo berlanjut lg, mala jadi anime mainstream =.=

    Btw, C.C nya pake baju biasa manis jg, pandangan mata sayah langsung tertuju ke arah kanan (kanan loh kanan xD)

  2. pas bagian dia ngomong itu gweH lebih merhatiin Cleavage na…..jd nda liat yg laen 😛

  3. hmm… klo bagi gua seh lebih baek berakhir begini code geass na…
    biar lebih epic 😛
    dan c.c. n lulu menjalani kehidupan abadi na ber2 😛

    @ouja: bisa2nya lo malah memperhatikan sana XD XD

  4. bs donk :3 gweH kan mesum 😀
    sayang kepala lelouch nda dipenggal, kl dipenggal pasti lebih indah 😀

  5. waakakakakak jangan gitu donk ja…
    btw lo dah liat di animeindo kagak ??
    ada plesetan dari adegan ene loh 😀

  6. plesetan yang mananya mbak? lagi nda muter” forum ene, rada rada sibuk soale 😀

  7. Ada 1 fakta yg lupa ditulis kyanya…
    Bahwa CC kyanya bisa telepati ke VV juga d…
    Makanya klo misal Lelouch belom mati pasti tetep bisa telepati juga bukannya???

    Yach, bagaimanapun saya cukup suka dengan ending ini…
    All Hail Lelouch!!!

  8. Bagi saya pribadi sih, saya lebih suka kalau memang di Ed itu Lelouch mati. Kalau nggak, seperti yg ditakutkan di atas, ada kemungkinan Code Geass bisa berlanjut, dan jadi anime endless yg saya paling benci.

  9. @.@ jadi kayak endingnya deathnote ya??
    tokoh utama mati..,padahal lulu kan ganteng….

  10. tunggu versi DVDnya keluar baru ada kepastian, siapa tahu ada tambahan scene beberapa detik yang menjelaskannya.

    walaupun lebih bagus lelouch mati 🙂

  11. yahhh Ruruko… *oops* maksud gw lelouch tetep idup dan tinggal berdua bersama C.C. 😀

    and they live happily ever after 😆

  12. Lelouch mati dan masuk neraka karena buat perjanjian dgn iblis, dan sbg hukumannya karena mencabut begitu banyak nyawa 😀

  13. leluoch masih idup
    tp di another episode of code geass 😀

  14. Mati~!!!Mati~!!

  15. hah ?? dimana itu ?? link plis 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: